Į pietų Lietuvą važiuojant pasitaikė gera proga į Išlaužą užsukti,aplankyti Alfonsą,geriau visiems žinomą LY2DM,pakalbinti vieną iš didžiausią radijo mėgėjišką stažą turinčią p.Danutę.
Dideli medžiai nuo gatvės slepia tikrai įspūdingų antenų ūkį,gražiai atrodo 'yagiai' ir ne tik ,aukšto kalniuko fone.
Pakeliui per Išlaužą...
Re: Pakeliui per Išlaužą...
Vienas tikrai įdomus vasaros darbas yra šis aukšto tarpinio dažnumo miniatiūtinis radijukas ,maitinamas iš baterijų.Yra AM radijo stočių diapazonai,galima klausytis ir mėgėjiškų SSB radijo stočių.
Autonominis maitinimas leidžia pasiekti minimalius triukšmus.
O kolegos pagaminta dėžutė su originaliu perjungikliu detektoriniam imtuvui primena praeito šimtmečio pradžią.
Autonominis maitinimas leidžia pasiekti minimalius triukšmus.
O kolegos pagaminta dėžutė su originaliu perjungikliu detektoriniam imtuvui primena praeito šimtmečio pradžią.
Patogiai įrengta darbo vieta,radijo stoties maitinimo blokai,antenos valdymo pultas.
O savo rankų darbo radijo siųstuvas su dviem "raguotom" man atrodo kaip tikras meno kūrinys,čia net laidai netinka,reikia varinių juostelių....
O savo rankų darbo radijo siųstuvas su dviem "raguotom" man atrodo kaip tikras meno kūrinys,čia net laidai netinka,reikia varinių juostelių....
-
v.pavardenis
gal vistik čia trumpųjų bangų galios stiprintuvas o ne siųstuvas?Jonaskor rašė:rankų darbo radijo siųstuvas su dviem "raguotom"
..Gal ir tikslesnis pavadinimas,tai tik siųstuvo galinis laipsnis ,jei nuo to kam geriau ar suprantamiau..
O žodis 'stiprintuvas' man pirmiausiai asocijuojasi su aktyvinio elemento tiesiogine priklausomybe tarp įėjimo ir išėjimo.
O žodis 'stiprintuvas' man pirmiausiai asocijuojasi su aktyvinio elemento tiesiogine priklausomybe tarp įėjimo ir išėjimo.