lietuvišką, apie 1932 - 1934 metų savos gamybos nežinomą 3 lempų bat. Radiją. Maniau - gal kokį "įvardintą gamintoją" aptiksiu ?
Radija sumontuota norisi sakyt "namų sąlygom", bet kai svarstom apie STD ir panašius gamintojus, kas čia žino kur baigiasi
1930 - ųjų metų namų sąlygos ir prasideda dirbtuvinės.
Tikriausiai tai buvo nupirktas komplektas su schema ir dėžės brėžiniais. Dėžė savadarbė.
Radija daryta tikrai Lietuvoj - tai matyti ir iš užrašų.
tokia kokia išlikus >>>>>>>>>

Įdomus momentas yra užrašas St. Šalkausk. ant galinio dangčio vidurinės pusės. Mano nuomone tai arba užrašyta kam gamintas
radijos korpusas arba meistras įvardijo save.
Su gerbiamo filosofo (1886-1941) Stasio Šalkauskio artimaisiais buvo bendrauta apie 2006 metus.
Nieko panašaus jo artimieji neprisimena.

Lempos SYLVANIA - tik dvi - tipas nužrašytas. (ant kištuko korpuso ženklai - ne lempos tipas)
(Mano žiniom tai Sylvania triodas Type 30 ir tetrodas Type 49)

Kontūro ekranas sukniedytas rankom. Antenos kondensatorių parinkimo jungiklis pilnai savadarbis.
Rankenėlės visos vienodos. Manau rankenėlės, skalės langelio dekoratyvinis rėmelis ir galbūt net garsiakalbio uždengimo koks tai rėmelis,
(kurio jau nėra) buvo iš tokio pat bakelito ir parduodami kartu komplekte.

Šasi medinis, užrašų ant detalių labai mažai, daug rankų darbo - ir ne tik vyniojant rites, bet pagaminant bangų perjungėją bei keletą pastovių kondensatorių. Kintamas kondensatorius be užrašų, pilnai išardomas ir taip pat gal būt patiektas "susirink pats" sąlygom.
Aparate jau pritaikytas ir kitas vienos lempos cokolis (virš org) - gavus lempą-analogą storesnėm kojom.
Nuostabus "neužmušamas" KTK verneris - aiškiai rankų darbo. Mįslė - užrašai gale vokiečių kalba. (?) Kokius pirko tokius uždėjo (?)
Meistras turėjo laabai smagaus darbo ir aš įsivaizduoju jo veidą kai radija prakalbo "Alio Alio - Lietuvos radijas - Kaunas "

Išskyrus užrašą RADIO. B. pieštuku ant faneros - jokio žinomo-nežinomo radijų gamintojo įvardinto neradau.
Taigi Radija lieka nežinomo meistro, gal vienintelis (o gal ir ne) gaminys.