Iš radijo mėgėjo palėpės

Skelbimai apie renginius, išvykas, įspūdžiai iš jų.

Skelbti atsakymą
Jonaskor
Susisiekti:

Iš radijo mėgėjo palėpės

Standartinė Jonaskor »

Rajono pakrašty aplankiau vietiniams gerai žinomą pagyvenusį radijų taisytoją ir nenusivyliau.
Mano darbinėj "Coroloj" vietos tikrai nedaug,o aš labiau mėgstu mažas radijas,tai apsiribojau beveik pilnai išsilaikiusiu Rekord-47 šasiu.Toks aparatas kaip tik buvo ant mano stalo,deja,perdirbtas baterinėm lempom,tat originalas labai pravertė.
O pirmiausia tai į akis krito " Minerva Tempo 38",tik apdaila tai jau bus tikrai reikalinga,bet vidus labai gerai išsilaikęs,tik 3 lempas reikia pakeisti originaliomis.
Dar vietos radau mažai tranzistorinei "Ivolgai",nes ji yra mano jaunystės laikais ant stalo stovėjusio "Naroč" analogas.
Paveikslėlis
Labiausiai mano dėmesį patraukė " Rodina-52",labai jau netradiciškų gabaritų,be to ,skalė irgi ne visai tradicinė,su kosminiais elementais.
Palyginimui pateikiu nuotrauką su tradicine radija.
Paveikslėlis
Neradau informacijos rusų forumuose apie tokį variantą,o gal mažai ieškojau.. :D
Arvydas

Re: Iš radijo mėgėjo palėpės

Standartinė Arvydas »

Sveikinu Jonas,šias laikas tikrai įdomūs ir retėjantys "Radijukai" Iformacijos apie Rodiną 52У mažai Interneto platybėse tik tiek rasta.http://www.radioland.1bbs.info/viewtopic.php?t=131" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Jonaskor
Susisiekti:

Standartinė Jonaskor »

Ačių,Arvydai,"pasigoglinęs" radau ir Zenono informaciją apie šį radijos variantą
http://www.radiomuseum.org/r/poliot_rodina_52u_52.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tik jokių maitinimo bloko tvirtinimo požymių... :)
Paveikslėlis
..nors lovelis bloko tvirtinimui išfrezuotas.
Gal aparatas buvo gamintas ketvirčio ar metų pabaigoje,kai planas buvo svarbiausias gamybos tikslas.
Zenonas
Susisiekti:

Standartinė Zenonas »

Buvo tokia - yra kolekcijoj. Galinis dangtis ir vaizdas iš galo gana iškalbingas

Paveikslėlis
Susisiekti:

Standartinė Jonaskor »

Pasirodo,ir provincijoje buvo rimtų radijo aparatų.Tai liudija netoli Utenos rajono ribos rasto amerikoniško Zenith likučiai.Tai 6 radijo lempų šasiukas,panašu,tinklinės radijos.
Paveikslėlis
Įdomiausia čia yra medinės rankenėlės,santykinai neblogai išsilaikiusios.Turėjo būti įdomi medžio apdirbimo technologija,kad medyje emblema išliktų nepasikeitusi.. :)
Paveikslėlis
Jonaskor
Susisiekti:

Standartinė Jonaskor »

Panašu,kad esamos radijos modelis yra http://www.tuberadioland.com/Zenith6-s-222_main.html" onclick="window.open(this.href);return false;" , tai liudija korpuso nuotrauka,tačiau... :?:
Kartu su radija buvo garsiakalbis su 350 omų pamagnetinimo apvija,išėjimo transformatoriumi ir man nežinoma emblema ant jo korpuso.
Gal kam teko susidurti su tokia "mašina" arba matyti tokią emblemą,nes pagal savo dydį jis tikrai nepriklauso Zenith6-s-222.
Prikabinti failai
Gars.el.3.jpg
Gars.el 2.jpg
Gars.el.1.jpg
Skelbti atsakymą