Radijo kolekcininkų kasdienybės akimirkos

SENOVINIO RADIJO tema. Bet! Labai svarbu: skelbimų apie pardavimą, keitimą, dovanojimą, norą įsigyti ar pan. čia rašyti negalima. Juos dėkite į skyrių „TURGELIS”.

Forumo taisyklės
Skelbimų apie pardavimą, keitimą, dovanojimą, norą įsigyti ar pan. čia rašyti negalima. Tam yra atskiras skyrius - „TURGELIS”.
Skelbti atsakymą
Benonas
Susisiekti:

Radijo kolekcininkų kasdienybės akimirkos

Standartinė Benonas »

Sveiki, mieli tautiečiai,
Senokai berašiau Jums. Šiandiena nutariau pateikt Jums keletą užfiksuotų akimirkų iš mūsų pažįstamų radijo kolekcininkų kasdienybės. Nors vasara jau ant "nosies", tačiau mūsų vyrai dar energingai ieško , dirba ir suranda į savo kolekcijas dar naujų, neturėtų radijo imtuvų ir kitokių gerų dalykų.
Nepristatau jų specialiai- nes, manau, jie yra Jūsų pažįstami, o veiksmas vyko š. m. gegužės mėn.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

BUS DAUGIAU
Zenonas
Susisiekti:

Standartinė Zenonas »

Ačiū Sigitui, Benonui ir Algirdui, kad susiglaudė ir rado vietos tuo pačiu pakeliui pargabenti ir mano radijolą iš kaimyno.

Linkiu jums sėkmės Radijo retenybių.

Apie vieną iš tokių retų perskaičiau naujam rusų žurnale "Radio" 5/2007 (aš jį prenumeruoju iš Rusijos). Tai 3 lempų radijos stotis Sever - sukurta 1939 metais B.A.Michalino Rusijoj ir šį kartą jie rašo - nuo nieko nekopijuota (nelabai aš tuo tikiu). Gamino ją per blokadą Leningrade 1941 ir vėliau. Radijo stotis sveria tik 2 kg. Tos pačios lempos dirba ir siuntime ir priėmime. Su 12 metru antena užmesta ant medžio ir keliais anteniniais atsvarais diapazone 2,5-6 MHz buvo patikimas CV (telegrafu) ryšys iki 700 km.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

deja deja - baterijos sverė 6 kilogramus...

Pagarbiai
Zenonas
Skelbti atsakymą