Kad jau pradėjau apie
Philips 634A atgaivinimą - tai po vasaros poilsių ir pabaigsiu.
Juolab aparatas 1933 metų, iš "cathedral" korpusų kartos ir tikrai smagus ir darbui, ir paklausymui, ir pažiūrėjimui.

Įdedam jau gautą garsiakalbio audinį - tam reikalui yra spec žiedas ir tai padeda įdėt gražiai įtemptą audinį be jokio klijavimo.

Viduje radau sugędusį jėgos transformatorių, negyvą kenotroną ir filtro elektrolitus. Elektrolitai gavo naujus japoniškus vidurius.

Priėmiau įdomu sprendimą dėl TR. Jame sugedus tik anodinė apvija.
Galima būtų keisti ir turiu keletą panašių iš 461 philips ir s50a siera. Bet. Tinka jų įtampos - netinka tvirtinimai.
Pamastęs kad man jų kada prireiks vėliau būtent ten kur jie tiksliai tiks - nutariau anodinei įdėt VEF Akordo laisvą trafą.
Juolab jam atsirado vietos ant šasi ir jo beveik nesimato.
Mano filosofija visada tokia - ka tik gali palikt orginalo - viską palik.

Su kenotronais kas žino - žino, kas nežino gal bus įdomu.
Vietoj mano rasto kenotrono "82" USA Kentycky-Radio darbo
(tas pat RGN 1054 ar Philips 1823) iškart galima dėt rusų 5Ц4С.
Esant modelio 82 ar 83 lempai , rusų lempą galima statyt iškart - prieš tai nulaužus cokolio bakelitinę centruote.
Tik būtina atsekt kur kaitinimo kur anodo kojelės ir istatyt teisingai.
Tik bėda kad šiuo atveju rusų lempos plona kaitinimo kojelė tik šonu liečia kontaktą storesniam lempos lizdo kontaktiniam lizde.
Tam kad būtų patikimiau - aš pastorinau rusų kenotrono kaitinimo kojeles -
užmovęs ant jų pritaikyto storio atpjautus pagal ilgį vamzdelius nuo teleskopinės antenos ir juos prilitavau >>

O čia korpusas. Buvo neblogas - bet mūsų kolega Jonas Gorodeckis pasiūlė atnaujint. Tai dabar jis kaip naujas.
Bravo Jonas - korpusų restauravimo čempionas ! Didelis ačiū.

Smagu matyt jau gyva organizmą viduj. Meistrai kurie jį darė 1933 09 07 tikrai butų mums dėkingi

nuimant galinį dangtį - aparatas atsijungia nuo tinklo. Apačioj kampe tembro reguliatorius - 3 padėtys - labai efektyviai veikia

Ir štai 75 metų senukas, gyvas ir žvalus transliuoja LR pageidavimų koncerta 450 m banga iš Sitkūnų.
Bet nemanykit - priima gerai - pasukinėjau visur - ir lenkai ilgose bangose ir rusai, jau nekalbant apie daug stočių vakare - vidurinėse bangose.